top of page
חיפוש

ד"ר אורי אגמון- שיטות עבודה

  • תמונת הסופר/ת: ד"ר אורי אגמון
    ד"ר אורי אגמון
  • 6 במאי 2020
  • זמן קריאה 5 דקות

עודכן: 27 בינו׳

אנא: פניות למרפאה נא להעביר דרך מכבי אונליין ולא דרך המייל שבאתר זה


יחד אתכם ההורים אני נושא באחריות לבריאותם ולשלומם של ילדי המרפאה. בכל מצב ובכל מחלה אני מכיר רק דרך אחת לספק תמיכה בריאותית טובה, וזה באופן מסודר. הכל למען בריאות ילדכם.

המרפאה מיועדת למבוטחי 'מכבי' ומטופלים בה מלידה ועד לגיל הגיוס לצבא.

המזכירות הן בעלות ערך רב לתפקוד המרפאה. בזכותן אני יכול לתת שרות שלם. נא נהגו בהן בכבוד

.

רפואה קלינית

רפואת הילדים בקהילה מתבססת על שלושה מרכיבים שכרוכים זה בזה: רפואה קלינית, היכרות ארוכת טווח וחינוך לבריאות. כל אלה מושגים טבעית כאשר אתם הולכים קבוע לאותו רופא (לא משנה מי). יש להדגיש זאת נוכח תאוצת הרפואה אונליין. רפואה אונליין היא עובדה, אולם הבסיס לרפואה טובה הוא עדיין היכרות והתייחסות קלינית.

שעות פעילות ושעות מענה המזכירה: באתר מכבי


1. קביעת תורים

בכל שעה: ניתן לקבוע באתר/אפליקציית מכבי. בשעות פעילות המזכירה: בטלפון 077-5320185.

אנו משחררים תורים שבוע קדימה. אנא נצלו נכון את השעות שלנו. בחרו בשעות מוקדמות והימנעו מיצירת קשר בדקות האחרונות לפעילות. בהעדר תורים במערכת- בדקו שוב מדי פעם כי מתבטלים תורים, או צלצלו למזכירה בשעות פעילותה שמפורטות באתר מכבי. חלק מהתורים (לאותו יום בלבד) שמורים אצל המזכירה.


סוגי תורים:

תור פיזי (ביקור במרפאה). זה בסיס העשייה שלנו.

תור טלפוני: אנא, השתמשו בכלי זה לדברים שטלפון באמת עשוי לפתור. נא צפו לטלפון מקידומת 03 או 073/074, ענו ממקום שיאפשר שיחה, וצפו לטלפון לא בדיוק בשעה שקבעתם.

2. תקשורת עם המרפאה

נא שימו לב היטב להסברים הבאים לייעול התקשורת ולמניעת אי הבנות ואכזבה.

שיחה עם המזכירה: בשעות הפעילות של המזכירה, שמפורטות באתר מכבי (לינק למעלה), ניתן לצלצל למזכירה ולשוחח אתה. נא הסבירו למזכירה מה הצורך שלכם. לדוגמה: 'בבית המרקחת לא קיבלו את המרשם'. או: 'הילד כבר יומיים עם חום ואין במערכת תור פנוי'. אם התלונה קלינית המזכירה צפויה לבקש מכם לבוא לבדיקה. אם התשובה לשאלתכם היא מסמך או הסבר פשוט, תתבקשו לפנות אלי דרך מכבי אונליין. הכוונה לשלוח לי הסבר בשתי שורות ('נא לצלצל אלי' לא נחשב הסבר). אם נדרש המזכירה תעביר לי פתק. אנא אל תכשילו את עצמכם ואותי. כשאתם צריכים תור ומציעים לכם תור קחו אותו.

מכבי און- ליין: כלי עיקרי לצורך תקשורת שאלות והפקת מסמכים, ישירות דרך התיק, כאשר לא צריך בדיקה גופנית. התשובה/מסמכים חוזרים אליכם לעיון/הדפסה ללא צורך להגיע למרפאה (למעט תרופות מסוימות).

דגשים:

נא תקשרו חכם: התנסחו בשתי שורות, הימנעו מפניות בסגנון 'צלצלו אלי' והימנעו מפניות בטפטופים.

נא הפנו השאלה לתיק של הילד אליו אתם מתייחסים ולא לתיק של ילד אחר.

אם נדרשת התייחסות לכמה ילדים נא פנו לכל אחד מהם בתיק שלו בנפרד.

התשובה/המסמך יחזרו למכבי אונליין, לא ניתן להדפיס במרפאה.

מייל למרפאה: כלי מוגבל למשלוח קובץ אליו מתייחסת שאלה במכבי און-ליין. במייל נא ציינו שם מלא, תעודת זהות, תזכורת לנושא ושאלה קצרה. המייל אינו כלי עבודה רשמי. הוא מנותק מהתיק, אינו מתועד, ולפעולות שגרה לא יהווה תחליף לפעילות דרך מכבי און-ליין. המייל אינו מענה למצבים דחופים והתשובה לא תהיה מידית. כתובת המייל תינתן לפונים למזכירה או לפונים אונליין כאשר זה מוצדק. נא לא לפנות אלי בדואר של אתר זה.

3. טיפול מחוץ לשעות הפעילות

ממלא מקום: במצב רפואי שמצדיק זאת. דוגמה: הילד חולה כעת ואני אהיה רק מחר אחר הצהריים.

מוקד אחיות ב 3555*: מענה לשאלות, פתרון בעיות ובלילה אופציה לאישור פניה למיון אם נדרש. דוגמה: לתינוק חום שלא יורד. לא בטוחים במינון הנורופן. התקף קוצר נשימה משמעותי באישון לילה.

מוקדי חירום מכבי: המוקדים פועלים בערב. במוקדים אחיות, רופאים, מעבדה ורנטגן עם יכולת טובה לאבחון ולטיפול. המוקדים נמצאים ברמת השרון ברח' הנצח 3 ובפתח-תקווה ברח' שפיגל 3. שעות המוקדים באתר מכבי. נא להימנע מהגעה בשעת סגירה. דוגמה: הילד מקיא עם כאב בטן, נראה שמתייבש. המרפאה סגורה. איני ממליץ על מוקדי חירום שאינם של מכבי.

חדר מיון: משמש לטיפול במצבים דחופים. פנייה למיון מתאימה בעיקר כגיבוי מחוץ לשעות פעילות המוקד או במצבים שמעלים צורך באשפוז או טיפול שמצריך בית-חולים. הפנייה למיון מצריכה הפנייה, אחרת היא כרוכה בתשלום. אם אין בידכם הפנייה נא צלצלו 3555* ודברו עם מוקד האחיות. לא ניתנת הפניה בדיעבד להורים שפנו למיון על דעתם ללא תאום. דוגמה: לילד התקף קוצר נשימה באישון לילה. דיברתם עם מוקד האחיות 3555* ונשלחתם למיון.

4. כיצד יש להתייחס לתשובות מעבדה והדמיה?

תשובות מעבדה והדמיה שנשלחו על ידי חוזרות אלי לביקורת. תמיד אפשר ורצוי ליצור עמי קשר במכבי אונליין כשיש תשובות. המצב הקליני חשוב יותר מהמעבדה. בהמשך תלונה גופנית נדרשת ביקורת.

5. עקביות

פניה עקבית לרופא אחד יוצרת שפה משותפת, הכרות ואמון, מביאה לטיוב התהליכים הקשורים במידע (הפקתו, שמירתו והעברתו) ומאפשרת למידה הדרגתית על-ידי ההורים. כל אלו מביאים להעלאת רמת הטיפול הרפואי וקבלת ההחלטות. פנייה לממלא מקום בהיעדרי הנה זכותכם והיא מקובלת לחלוטין. פנייה לא עניינית לרופאים שונים בזמנים שונים או "על הדרך" לא מומלצת. הילד זוכה לטיפול יחסית טכני, ההורים לומדים הרבה פחות ונפגע הרצף הטיפולי. כל אלו יוצרים טיפול נחות לדעתי, עם פתח לטעויות. הורים שמזגזגים בין רופאים יישלחו בנימוס לרופא האחר אצלו הם נוטים לבקר, לצורך טיוב הטיפול הרפואי אצלו.

6. ניהול האירוע הרפואי

ניהול האירוע הרפואי צריך להתבצע תוך שיתוף פעולה ביננו, אך תפקידי יהיה תמיד ציר ולא נגרר. הרופא הראשוני מודע לכל המטופל, לכל הגוף ולטווח מחלות רחב, והוא הכתובת הראשונה לברור מרבית התלונות הרפואיות, למעט חריגים כגון טראומה. לא כולם מודעים לכך שתלונות במקום אחד יכולות ללמד על בעיה במקום אחר. לדוגמה: כאבי פרקים יכולים להיגרם בגלל מחלות מערכת העיכול, כאבי בטן בגלל שלל מצבים שלא קשורים למערכת העיכול וקומה נמוכה יכולה להיות משנית לכל אחת ממערכות הגוף בערך.

לא נדיר שהורים בוחרים נתיב אבחנתי או טיפולי, תוך התבססות על יועץ מסויים, לרוב פרטי, לפי הבנתם, כשהם ממנים עצמם למנהלי אירוע. אני מסכים לכך כאשר זה לא אירוע רפואי מהותי (למשל: הפניה לבדיקת שמיעה לבקשת הורים). אבל מסרב להתייחס ללא בדיקה כשמדובר באירוע רפואי. הסירוב נובע מכך שאיכותית- איני יכול להסתמך על הורים כמנהלי אירוע. זה פתח לטעויות. אתית- נקיטת פעולה בלי הבנת האירוע עשויה להתפרש כרשלנו ומעשית- גם היועץ עצמו מניח שיש רופא ראשוני שמכיר את הילד, בדק אותו, נתן דעתו ויש לו שאלה קונקרטית (בעברית: יעוץ).

לכן: בשאלה רפואית מהותית נא גשו אלי. גם אם המפגש נראה לכם פשוט, הוא לא רק פורמלי, ומופעלים בו תהליכי קבלת החלטות. אם נדרש לומר זאת- איני מתוגמל כספית על הדרישה שתגיעו להיבדק אצלי. כל מה שרשמתי כאן מובן לרוב מוחלט של ההורים. למיעוט שיתעקש להפוך אותי לחותמת הפניות- צפויה אכזבה.


7. רופאים יועצים ורפואה פרטית

יועץ במכבי: הגורם העדיף לדעתי לדעה נוספת או יעוץ. מדובר לרוב ברופאים מעולים, שמכירים את השיטות ודרכי ההתנהלות המכבי. דעתם תהיה מתועדת מולי. היועץ יכול להפנות את המטופל ישירות לבדיקות שונות לפי צורך. כל זה מטייב את כל שלבי העשייה הרפואית.

מרפאות חוץ בבתי חולים: משמשים בעיקר לייצוב במחלה חדשה שמצריכה זאת. יש להצטייד בהפניה ובטופס 17. בדרך כלל לאחר השיפור המקווה רצוי לעבור למעקב יועץ במכבי. מרפאות החוץ עלולות לתת מענה לא טוב לילדים 'בריאים' שזקוקים למעקב בלבד: עלול להיווצר מעגל מעקבים, בדיקות ותחושת חולי לא מוצדקת.

רופא פרטי: נדרש לעתים, בעיקר כשיש מחסור קיצוני ביועצי קופה. ככלל לדעתי רפואה פרטית היא דבר רע. משהו בביקורים הפרטיים שונה מהמהלך הרגיל וההגיוני שמאפיין רופאים במסגרות הציבוריות. אני ממליץ לראות בביקור הפרטי 'דעה שניה/ שחרור לחץ' בלבד ולהימנע ממעקבים פרטיים.

בברכת בריאות שלמה

 
 
 

פוסטים אחרונים

הצג הכול
קורונה - נכון ל 1.10.2023

אנא: פניות ושאלות נא להעביר דרך מכבי אונליין, כרגיל, ולא באתר זה ממני אליכם דברים אותם אני מחפש כרופא (מחלות משמעותיות ונגזרות שלהם) לא...

 
 
חיסונים

תכנית החיסונים היא פרי עשייה מדעית ממושכת, מבוססת עובדות, ומאחוריה שורות של מומחים למחלות זיהומיות שאני מעריך אותם ואת עשייתם מאד....

 
 

Comments


Commenting on this post isn't available anymore. Contact the site owner for more info.

©2020 by ד"ר אורי אגמון. Proudly created with Wix.com

bottom of page